google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html תבלינים בעקבות החושים | Bankaut Pratit
top of page

תבלינים בעקבות החושים
 אבי ציטרשפילר

 







פקעיות הטעם על הלשון מסייעו לנו לחוש את טעמם של הדברים, אך תפיסת הטעם מושפעת גם מחושינו  האחרים. התבלינים והצמחים מלבד היותם צבעוניים, יפים ובריאים- הרי שהם גם מוסיפים לנו טעם לחיים.

 חוש השמיעה- להקשיב לאורגנו כשיש דלקת אוזניים
עוד בתקופת היוונים והרומאים הקדמונים הבחינו כי חרקים ומזיקים אינם מתקרבים לאורגנו ואינם מתקיפים אותו- זאת בעקבות השמן הארומטי של הצמח הקטלני לחרקים. האורגנו הוא הצמח הנחקר ביותר בהקשר לתכונות אנטיביוטיות. לשמן המופק מהצמח יש השפעה יעילה לא פחות מזו של האנטיביוטיקה המסחרית נגד טווח רחב של חיידקים (25 סוגי חיידקים) ונגד פטריות ונגיפים שונים.  מנגנון הפעולה של האורגנו פוגע בדופן התא של החיידקים ובכך גורם להרס גופו של החיידק ולמותו המיידי.
היות לתכונות אלו הוא מטפל מציין בדלקות אוזניים ובכך מסייע למערכת השמיעה.
יש לחמם מעט שמן זית עם עלי אורגנו, לקרר כמעט לחלוטין, ולטפטף לאוזן כל 3 שעות. החימום של האורגנו משחרר את השמן הארומטי ובכך מסייע לריפוי. 

להמשך הכתבה

חוות תבלינים (1).jpg
layer-2.png
bottom of page