צמחים אביביים לניקוי הגוף
אבי ציטרשפילר, חוות תבלינים
חג הפסח מאופיין בעבודות ניקיון נמרצות המתמקדות בסביבת הבית ובניקוי החמץ מביתנו ואולי גם מחיינו. גם במפעלי המזון והתבלינים עסוקים מאוד בנקיונות והשגת הכשרות הנכספת שתאפשר להמשיך ולשווק את התוצרת. זהו ניקוי יסודי של פעם בשנה, ונשאלת השאלה מה הקשר בין ההכנות הסיזיפיות האלה לבין הרעיון המרכזי של החג שהרי עבודות אלו לחלקנו הן סוג של עבדות.
החג משפחתי מאוד ומאפשר מעבר משגרת יום לחגיגיות ומפגש עם היקרים לנו
זוהי הזדמנות טובה לגבש שוב מודעות למה שחשוב באמת לחיינו במרוצתם
ואולי להפוך את הניקיון לנושא רחב יותר המחבר בין ניקיון סביבתנו לניקיון פיזי ורגשי של גופינו ואורח חיינו, ובכך להצטרף פיזית ורגשית לרוחניות של החג , טהורים וכשרים כהלכה
למה כדאי לנקות את הגוף שלנו ?
חשוב להבין שגופינו צובר פסולת ורעלים, וראוי לניקוי מידי פעם לפחות כמו הרכב שלנו בטיפול עשרת-אלפים או מסנן המזגן שלנו .
מקורות הזיהום רבים. הוא עלול להגיע מהאוויר שאנחנו נושמים , מקרינה סלולרית, משמוש בחומרים פלסטיים שבסוף מצליחים להגיע גם לגופינו דרך המזון, מחומרי הדברה חקלאיים ותעשייתיים, מחומרי שמור שמוסיפים למזון, מחומרי הניקיון, מקוסמטיקה שלא הוכנה כהלכה, ממזון מעובד ועוד.
גם חוויה של מתח ועומס לאורך זמן תביא לזיהום פיזי ורגשי, תקשה על יכולת הפינוי והניקוי הטבעיים, תחליש את פעולת התאים ואברי הפינוי, תפגע באיברים ומערכות ותכניס אותנו למעגל שוטים שקשה לצאת ממנו. כך שגם אורח החיים והניסיון לשנות את סדרי העדיפויות שלנו הן חלק מהעניין
ומכאן שלכל אחד כדאי לנקות מידי פעם.
אם כך למה עכשיו ?
בכל סגנונות החיים המסורתיות, תקופות המעבר התאפיינו בשגרת ניקוי רעלים מהגוף ומהנפש, כדי לאפשר מעבר תקין מהעונה החולפת לזו הנכנסת.
כך שערכי חג הפסח מתאימים בהחלט לעיתוי האביבי שלו.
אז איך מנקים ?
בנוסף להמלצות לתזונה שבעיקרם הן לאכול את מה שצומח עכשיו ולהכין בעצמנו את עיקר מזונותינו
מומלץ לשלב בחודשים אפריל ומאי מספר צמחים המשפיעים לטובה על חזרה לאיזון מהחורף וניקוי פסולת ורעלים מרמת התא ועד רמת האיברים והמערכות בגופינו.
עלי אזוב (זעתר)
מאז ומתמיד היה האזוב במסורת היהודית צמח הנחשב מנקה ומטהר פיזית ריגשית ורוחנית, שליח האל לפתרון בעיות. אבותינו שהאזוב גדל בסביבתם השתמשו בו ושלבו אותו במאכליהם ומנהגיהם.
בעונה זו עם לבלוב צמח האזוב בטבע מומלץ להוסיפו בנדיבות למזוננו.
שימוש באזוב יתרום לספיגה טובה ושיפור העיכול, הצמח יפנה וינקז את הכבד מרעלים ושומנים, יחטא מפני זיהומים חיידקיים במערכת הנשימה ומערכת העיכול, יגביר חיוניות ריכוז וזיכרון, יחזק את גופינו ויוציא אותו מחורף לאביב (מעבדות לחירות)
אופן השימוש: חלטו ושתו חליטות של עלי אזוב – כמה עלים טריים או חצי כפית מהעלים היבשים בכוס מים רותחים, עד 3 פעמים ביום. בנוסף שלבו את תערובת הזעתר בשגרת המזון בעיקר במטבח הקר ובארוחות הבוקר והערב.
חליטת סרפד קמומיל וציפורן חתול - 3 צמחים המופיעים באביב בטבע ועומדים לרשותינו
1. סרפד ( בערבית ג׳וריס)
צמח זה מזין מאוד. הוא מכיל רכיבים חשובים כמו סידן וכלורופיל, ויטמין C , ויטמין E ומינרלים שונים.
הצמח ישפיע על יעילות פינוי הפסולת ממערכת השתן והכליות ובכך ינקז ויטהר דם. הצמח ישפר מצבי חולשה כמו אנמיה, ישפיע לטובה על ייצור חלב אם, ישפר פירוק רכיבי מזון במערכת העיכול וספיגה שלהם לדם, יחזק כללי ויחסן.
2. קמומיל ( קחוון בשפתינו או בבונג׳ בערבית )
יסייע לנקות את מערכת העיכול והכבד מרעלים, פסולת, זיהומים וגם דלקות.
ייסיע לכבד להיות פחות שומני ויותר מוגן מהרעלים שהוא מפנה, ויתמוך במערכת העצבים ירגיע ויעודד.
להמשך הכתבה