google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html לוח השנה – בישול תואם הבנה תרבותית קולינ | Bankaut Pratit
top of page

לוח השנה – בישול תואם הבנה תרבותית קולינרית

הכותב אודי גולדשמידט, יועץ תיירות קולינרית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


בסין נפתחה שנת הכלב ומאכלים בצורת כלב נמכרים מכל סוג וצבע

 


בתחום המאפיות מתאימה ישראל את עצמה ללוח השנה הקולינרי באופן מעולה. ביום רביעי כבר צצות חלות במרכולים, מיד עם תום סוכות ניתן להתחיל לזהות סופגניות בשווקים, ובסיום החנוכה יוצאות כבר אוזני המן לביקור במדפים. אבל האם אנחנו באמת מבינים את הקשר בין תרבות לבין המטבח בדברים שאינם ישראלים? את הנושא הדליק אצלי דווקא ראש השנה הסיני, שנחגג לפי לוח הירח באמצע פברואר השנה. פתחנו את שנת הכלב, ובסין מאכלים בצורת כלב נמכרים מכל סוג וצבע. בישראל יש אוכלוסיית מהגרי עבודה ונפח תיירותי גדל והולך של תיירים סיניים, סינגפורים, טאיוונים ועוד, המבינים חגיגות אלו ואת חשיבותם במזרח הרחוק.

 

האם בית מלון אחד בארץ קישט עצמו לכבוד ראש השנה הסיני? ברחובות שנגחאי, הונג קונג וטאייפה – בערב ראש השנה האזרחית הנקראת בטעות בארץ "סילבסטר", מוארים הרחובות במיליוני מנורות, מוזיקה של שירי כריסמס בחנויות, שקיות מעוטרות בעצי אשוח במרכזי הקניות – חגיגה. אצלנו אוסרת הרבנות הראשית קיום מסיבות בערב השנה האזרחית החדשה, ומאיימת בשלילת תעודות כשרות. האובדן של הנאת התיירים מקרין על ההכנסות של המדינה מתיירות ועל מקדם ההנאה של הלקוח.

הבנה תרבותית הינה הבסיס למכירה תיירותית מוצלחת, ואשתדל לתמצת כאן מסרים נקודתיים. אין זה תפריט לעסקים, אלא מקבץ של דוגמאות שאמורות לפקוח את העיניים לעוסקים בענף. כל אחד מוזמן למשוך את הרעיון לכיוון הרצוי לו ובמינון הנכון לו.

להמשך הכתבה

sop-resize-200-אודי.jpg
bottom of page