מדעני מכון ויצמן למדע בחנו תגובות של 800 נבדקים ל-46,000 ארוחות, וגילו
הבדלים בין-אישיים גדולים בתגובות למזון
ד"ר ערן סגל
הממצאים מדגישים את הצורך בהמלצות אישיות לתזונה בריאה
מה יעלה יותר את רמת הסוכר בדם: סושי או גלידה? על-פי מחקר של מדעני מכון ויצמן למדע, שפורסם היום בכתב-העת המדעי Cell, התשובה לשאלה זו שונה אצל אנשים שונים. במחקר עקבו המדענים באופן רציף אחרי רמות הסוכר בדם אצל 800 מתנדבים במשך שבוע ומצאו כי התגובה למזון היא, במידה רבה, אישית.
מחקר "פרויקט התזונה האישית" בוצע על-ידי חברי קבוצות המחקר של פרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית ושל ד"ר ערן אלינב מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע. פרופ' סגל: "התמקדנו בסוכר בדם מפני שרמות גבוהות שלו הן גורם סיכון לסוכרת, השמנת יתר והתסמונת המטבולית. ההבדלים העצומים שמצאנו בין העליות ברמות הסוכר אצל אנשים שונים שאכלו ארוחות זהות מראים כיצד המלצות תזונתיות אישיות ככל הנראה יעזרו
להמשך הכתבה