google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html רק מי שרואה את הבלתי נראה יכול לעשות את | Bankaut Pratit
top of page

רק מי שרואה את הבלתי נראה יכול לעשות את הבלתי אפשרי

פרופ' גל קמינקא


 

 

 

 

 

 

 


פרופ' גל קמינקא מבכירי החוקרים בתחום הרובוטיקה בכלל ולהקות הרובוטים בפרט, שואף לפרוץ את תקרת הזכוכית של הבינה המלאכותית. הוא חתום על שורה ארוכה של פרויקטים שזוכים להצלחה הן באקדמיה והן בתעשייה אך נקודות הציון החשובות בקריירה שלו הן אלה שטרם הגיע אליהן. העובדה שמקצועו הוא גם תחביבו הופכת אותו לדבריו, ל'מאושר באדם'. בימים אלו הוא עובד על הקניית כישורים חברתיים לרובוטים וגם אם זה לא נראה לעין, פרופ' קמינקא בטוח שזה אפשרי. 
ניהול צוותי רובוטים 

 

 

 

 

פרופ' גל קמינקא, 42, החוקר במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן את תחום הבינה המלאכותית זכה בינואר 2014, בפרס מפעל הפיס ע"ש לנדאו לאומנויות ולמדעים. הפרס ניתן לו בקטגוריית המדעים המדויקים - רובוטיקה, בזכות פעילותו המדעית המצטיינת ותרומתו לקידום המדע.
 
פרס זה ופרסים יוקרתיים נוספים בהם זכה פרופ' קמינקא בשנים האחרונות מציבים אותו כיום בשורה אחת עם החוקרים המובילים בישראל בתחום הרובוטיקה האינטליגנטית בכלל, ובתחום להקות רובוטים בפרט.
מחקריו של פרופ' קמינקא מונעים מתיאוריות שמקורן בעולם הבינה המלאכותית, תוך שילוב רעיונות מתחומי מחקר נוספים במדעי המחשב ובפסיכולוגיה חברתית וקוגניטיבית. שילוב זה מעשיר את העולם המחקרי המקומי והבינלאומי ומקבל ביטוי גם בפרויקטים המיושמים בחזית התעשייה המקומית.
 
בעשר השנים האחרונות בהן הוא פועל במעבדות בר-אילן, הכשיר פרופ' קמינקא דור של חוקרים צעירים שהצטרפו לצוותי המחקר באוניברסיטאות ובמכללות בישראל בהן אוניברסיטאות בר-אילן ובן-גוריון, המכללה למנהל ומכון לב. עם בוגריו נמנים כיום חוקרים בכירים העובדים בשירות התעשייה הישראלית הביטחונית והאזרחית.
 
בשנים האחרונות מוביל קמינקא יחד עם תלמידיו שורה של מחקרים חדשניים המתמקדים במשימות שונות לצוותי רובוטים. אחת מקבוצות החוקרים בתחום זה עוסקת בתחום הפטרול ע"י קבוצת רובוטים. בבעיית הפטרול, נדרש צוות הרובוטים לבקר שוב ושוב באזור יעד כדי לנטר אותו. מחקריו של פרופ' קמינקא פרצו דרך בשני אספקטים שונים של בעיית הפטרול: בפטרול המביא למקסימום את תדירויות הביקור של חברי הצוות בכל נקודה באזור, ופטרול בהמצאות יריב, שבו מטרת הרובוטים היא לזהות את היריב, בעיה המשלבת אלמנטים מתורת המשחקים. מחקרים אלו היו הראשונים שהציגו בעיות מסוג זה ופתרו אותן בצורה יעילה מחקריו אלו משרתים כיום את המערכת הצבאית והתעשיות הביטחוניות.


להמשך הכתבה לחץ כאן 

פרופ גל קמינקא (1).png
robot.jpg
בר אילן.png
bottom of page