google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html אקופונקטורה – בעד ונגד | Bankaut Pratit
top of page

אקופונקטורה – בעד ונגד

מאת: אלי רגב 

 

 

 

 

 

 

נייר, גלגל וחרסינה – את כל אלה הומצאו בסין העתיקה – וגם סוג מיוחד של רפואה, הנחשב (ובצדק) לעתיק ביותר בעולם. לאחר שרפואה קונבנציונלית לא הצליחה לעזור להם, פונים אנשים רבים, בעולם ובארץ, לטיפול של מומחים לרפואה הסינית, המצוידים בידע שנצבר במשך אלפי שנים על ידי אבותיהם הקדמונים.
 
השיטה הנפוצה ביותר ברפואה הסינית היא אקופונקטורה. מקור המילה הוא בלטינית דווקא: הוא בא מהמילה 'אקוס' – מחט, ומ'פונקטורה' – לדקור.
 
ריפוי עתיק
השיטה קיימת זה 2500 שנה, מסין התפשטה תורת הדיקור לחלקים נוספים בעולם, ובמאה ה-20 הפכה פופולארית גם בשאר חלקי העולם. במשך התקופה הזו כולם למדו על המחטים הדקות אשר המרפאים מחדירים בנקודות מסוימות בגוף הפציינט. רבים גם מכירים את המושגים יין ויאנג – שני זרמים אנרגטיים, שמחלות, לפי הרפואה הסינית, הן תוצאה של הפרת האיזון ביניהם.
 
בעבר הרחוק תלמידי הרפואה הסינית למדו במשך זמן רב על הנקודות המדויקות בגוף, בהם יש להחדיר את המחטים. לשם כך הם עבדו על פסלים מיוחדים מגבס בצורת גוף האדם. קדחו חורים קטנים בנקודות בגוף הפסל המיועדות לדיקור ואטמו אותן בחרס רך. לאחר מכן הזרימו מים לתוף הגוף הפסל החלול, וההנחה הייתה שאם ההחדרה מדויקת, מהנקודות הללו יזרמו מים.
 
בעד
הוויכוח בין נציגי הרפואה הקונבנציונלית לאלה הדוגלים ברפואה הסינית - מה חשוב יותר באקופונקטורה – אוטוסוגסטיה או באמת השפעה על נקודות מסוימות בגוף, נמשך עד עכשיו, מבלי שהוכרע באופן חד-משמעי.
 
המומחים לאקופונקטורה מבטיחים לרפא כמעט את כל המחלות והמיחושים: החל מכאבי שרירים, דרך דיכאון, הפרעות שינה ועד תוצאות הכימותרפיה. הם מבטיחים אפילו הפחתת כאבים בעת לידה. אך כיום ידוע כי האקופונקטורה עוזרת בעיקר להתמודד עם כאב, בעיקר בעמוד השדרה.
 
אך לשם כך טיפול אחד לא מספיק כדי להקל על הכאב. אך לאחר סדרת טיפולים, אם היא מצליחה, יש להניח כי הכאב לא יחזור משך זמן רב.
 
האקופונקטורה משלימה מצוין את טיפולי הכירופרקטיקה. יעילות טיפולי האקופונקטורה משפיע גם כשבאורגניזם הפציינט כבר קיימים הפרעות למיניהן, אך טרם חלו שינויים אורגניים.

להמשך הכתבה לחץ כאן

dryang (1).jpg
bottom of page