google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

לריב נכון - אפשר ללמוד

כתבה : חוה אוסטרובסקי

 

 

 

 

מריבות הן חלק בלתי נמנע מקשר זוגי.
בני זוג הגיעו לקשר מרקע שונה, מאמונות שונות, מערכים שונים, מדפוסים שונים, מדעות שונות מרקע משפחתי ותרבותי שונה וכו', ויש להם תקוות וצרכים שונים מהזוגיות. לכן - רוב הזוגות מגיעים בשלב כלשהו למריבות וויכוחים על נושאים שונים.
לא כל מריבה היא שלילית. לעיתים, מריבה מוכיחה שאיכפת לנו אחד מהשני. לכן, כאשר מדובר בסוגיות עקרוניות, חשוב לעמוד על דעתנו לנסות להראות את נקודת המבט שלנו ותרומתה לזוגיות, תוך הקשבה לבן הזוג.

כל אחד מבני הזוג עשוי להרגיש אחרת ביחס למריבות. ישנם אלה שמריבה היא חלק מהחיים ולאחר מריבה חוזרים למצב רוח של "עסקים כרגיל". לרוב, מריבות גורמות לנו להרגיש כעס, עלבון, ייאוש, ריחוק ואכזבה. מריבות עשויות לגרום "לבריחה" מהמערכת הזוגית, כמו לדוגמא: עבודה ארוכת שעות, עיסוק בתחביבים באופן אינטנסיבי וכו'.
כאשר זוג מגיע לטיפול ומציג את הסיבות בגללן הגיעו, הם ידברו על המריבות ביניהם ועל הנזק שהן גורמות, על סגנון המריבות ועל תוכנן. כשבודקים את מהות המריבות, בני הזוג מציינים שאין מדובר במריבות על נושאים גדולים ועקרוניים, אלא על "כל מיני שטויות קטנות ולא ממש חשובות" שמתפתחות לסיטואציות חסרות שליטה. כאשר מתארים מריבה, היא מתוארת כאילו היא מתרחשת "כאן ועכשיו" – עם כל הכאב, העוצמות והרגשות הנלווים. ברור לכולם שאין מדובר "בשטויות" אלא בסימפטום המצביע על סוגיות קשות יותר בקשר הזוגי.


להמשך קריאה לחץ כאן 

חוה אוסטרובסקי-8.jpg
bottom of page