google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html משבר במשפחה – מתמודדים או מתפרקים? | Bankaut Pratit
top of page

משבר במשפחה – מתמודדים או מתפרקים?
מאת: חוה אוסטרובסקי 

 

 

החיים מזמנים לנו שינויים רבים. ישנם שנויים שהינם חלק בלתי נפרד מהחיים, כמו לדוגמא: נישואין, לידת ילד, מעבר דירה, גיוס לצבא וכו'. כמו כן, ישנם שינויים המתחוללים באופן לא צפוי כמו מוות, מחלה קשה, גירושין, פיטורין, תאונות דרכים, נכות ועוד,

כדי להסתגל למצב החדש, להתארגן סביבו במטרה להמשיך לתפקד, יש צורך במערך תמיכה. חלק ממערך התמיכה הוא אנחנו עצמנו ומי שאנחנו, חלקם קשורים למי שהננו: האופטימיות שלנו, הנסיון שיש לנו בהתמודדות עם מצבי משבר, תקווה, כוחות, יכולת ויסות והרגעה עצמית, מוטיבציה ועוד. מקורות תמיכה נוספים וחשובים הם הסביבה בה אנו חיים, כמו לדוגמא: משפחה קרובה ורחוקה יותר, סביבה חברתית, קהילה, משאבים כלכליים, מידע וידע וכו'.

במצבי משבר עלולים להתפתח לחצים וקשיים כאשר בני המשפחה מרגישים שהמשאבים המצויים בידם אינם מספיקים ולא מאפשרים התמודדות, תפקוד והסתגלות למצב החדש שנוצר ולמציאות שנכנסה לחייהם. מצבי לחץ ומשבר במשפחות מעוררים, לרוב, תחושות חירום כגון חרדה, פחד, כעס, שנאה ושליליות. האנרגיה המושקעת בהתמודדות עם גורמי לחץ, לאורך זמן מדלדלת לעתים קרובות את המשאבים הקיימים של המשפחה, מונעת ממנה לפתח משאבים חדשים. משום כך, היבטים שונים של התפקוד המשפחתי מושפעים מהמצב המשברי. 

להמשך הכתבה לחץ כאן 

חוה אוסטרובסקי-8.jpg
bottom of page