google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

תועלות בריאותיות של שזיפים מיובשים

רבים מכירים את התועלת שבאכילת שזיפים מיובשים במצבים של קושי ביציאות, אולם מתברר שוב שלאכילתם תועלות רפואיות נוספות וחשובות אף יותר.

מחקר עם תוצאות מעודדות בדק את ההשפעה של אכילת שזיפים מיובשים על גורמי סיכון לכלי הדם, הלב והמוח. במשך חצי שנה עקבו אחר 48 נשים לאחר גיל המעבר שהוסיפו לתזונתן 100 גרם שזיפים מיובשים, או 50 גרם שזיפים מיובשים, או לא הוסיפו דבר.

 

להלן עיקרי הממצאים לגבי ההשפעה הבריאותית של אכילת שזיפים מיובשים

  1. אכילת שזיפים מיובשים שיפרה מדדים המעידים על איזון רמות הדלקת. איזון דלקת כרונית חשוב ביותר לשמירה על בריאות הלב, המוח, איברים ומערכות רבות נוספות בגוף.

  2. אכילת שזיפים מיובשים שיפרה את ערכי הכולסטרול.

  3. אכילת שזיפים מיובשים שיפרה מדדים המעידים על ירידה בעומס החמצוני. הפחתת העומס החמצוני חשובה אף היא לבריאות העורקים, הלב והמוח, כמו גם לאיברים ולמערכות רבות נוספות בגוף.

להמשך הכתבה

logo נטורופט.png
אופיר פוגל.jpg
bottom of page