google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

רגשות סותרים: אהבה-שנאה ביחסים 

 חוה אוסטרובסקי, פסיכותרפיסטית MSW

 

באגדות, הנסיך והנסיכה נישאים וחיים באושר ועושר עד עצם היום הזה. במציאות, בני זוג צריכים להתמודד עם הרגלים מעצבנים אחד של האחר, אין זה משנה כמה  אוהבים ומחויבים לקשר.

קונפליקטים הם בלתי נמנעים בכל מערכת יחסים.  לכן, ההבדל בין מערכת יחסים טובה לרעה היא בדרך בה מתמודדים עם קונפליקט. זוגות מאושרים משתמשים בקונפליקט כדי להניע שינוי לשיפור מערכת היחסים. בעוד זוגות שאינם מאושרים ומתנהלים מתוך כעס ופגיעה, משתמשים בקונפליקט על מנת לשלוט  ו/או לפגוע בבן הזוג.

המושג "קונפליקט", מכיל בתוכו וויכוחים, אי הסכמות ומריבות  שיש לזוגות מידי פעם.  כולל  חילוקי דעות ואי הסכמה כמעט מוחלטת ביחס למטרות, ערכים, תפיסת עולם  ואמונות מהותיות. ישנם כאלה שאינם רוצים להעמיק את הקונפליקט ולהביא לאובדן הקשר (רגשית ומעשית) במקרה כזה ימסכו, יסתירו ויעמעמו את התחושות. אבל, הדברים עלולים לחלחל  לתוך המערכת הזוגית באופן לא מבוקר, לכרסם בה באמצעות שתיקות, תוקפנות, ניתוק רגשי  והתנהגות פאסיב אגרסיב.

אדם הנושא בתוכו רגשות מעורבים, עשוי להרגיש  עצוב ושמח, כמו גם אוהב ושונא. פרדוקסאלית, אהבה חושפת לתערובת של רגשות מנוגדים וסותרים בו זמנית כמעט.  יש המאמינים שצריכה להיות  רק תחושה אחת כלפי מישהו: אוהב/לא אוהב. הדברים מורכבים יותר.  אפשר בעת ובעונה אחת לאהוב מאוד חלקים מסוימים באחר. וכשמתרחשים בדברים מעצבנים, מכעיסים ומביכים - מרגישים  כעס, אכזבה, כאב ואף שנאה. לעיתים לא ברור כיצד אדם אהוב  מסוגל להכאיב כל כך?  רגשות מעורבים הממוקדים בתכונות מסוימות של האחר, עושים אותנו ואותם אנושיים, חושבים, מרגישים, לא חד ממדיים. ביקורת מתמדת לצד בוז, לעג, סרקזם וביטול מחלחלים ומרעילים יחסים אשר ניתן לתקנם.

להמשך הכתבה

חוה אוסטרובסקי-8.jpg
bottom of page