מגזין הבנקאות הפרטית, הינו מגזין רבעוני המופץ ללקוחות הבנקאות הפרטית של כל הבנקים, תכני המגזין עוסקים בנושאים פיננסים אקטואלים בישראל ובחו"ל וכן קיימים בו מדורי תרבות פנאי ואיכות חיים.

מה מסביר את התוצר במשק? [פודקאסט עושים חשבון]
29/11/23
הפרק מציג את התאוריה הקלאסית לקביעת התוצר וחלוקתו לשימושים השונים. פרופסור עומר מואב מסביר את המנגנון שגורם למשק להתכנס לייצור בתעסוקה מלאה, וכיצד השימושים השונים בתוצר - הביקוש - מתאימים את עצמם להיקף הייצור - ההיצע.
כיצד ניתן להסביר את הדעיכה הכלכלית של סין? (הרצאת וידאו)
28/11/23
בשנת 2023 נמשכת מגמת הדעיכה בכלכלת סין , אשר המפכה למעצמה כלכלית הודות לצמיחה כלכלית מואצת בעשרות השנים האחרונות. ערוץ Money & Macro עורך דיון מקצועי לסיכום האירועים הכלכליים בסין אשר מסבירים את המגמות המתפתחות בכלכלת סין.
האם העלאת הריבית באמת מגדילה את ההוצאות של משקי בית עם משכנתה?
28/11/23
חוקרי מרכז טאוב אורי אוברמן, פרופ' בנימין בנטל וד"ר לביב שאמי ערכו במחקר זה ניתוח משולב שבוחן הן את שוק המשכנתאות בישראל והן את השפעות האינפלציה והריבית על משקי הבית.
סקירת מגמות מקרו כלכליות ועדכון תחזיות הצמיחה לשנים
21/11/23
על פי תחזית הכלכלן הראשי של משרד האוצר, תחזית צמיחת התוצר לשנת 2023 עודכנה כלפי מטה והיא עומדת על 2.0%. כלומר, השפעות המלחמה על התוצר בשנת 2023 בלבד מוערכות בכ-1.4% תוצר.
נפילת כלכלת לבנון (ילין לפידות)
21/11/23
מה הניע את הצמיחה הלבנונית בעבר? מה גרם לנפילה הענקית והפתאומית בכלכלת המדינה? כיצד המדינה איבדה יותר מחצי מהתמ"ג שלה כתוצאה מההתרסקות הכלכלית? מיהו ארגון החיזבאללה? והאם כדאי ללבנון במצבה לצאת למלחמה מול ישראל?
השפעות הלחימה על כלכלת ישראל וצעדי המדיניות הנדרשים
16/11/23
מצגת שהוכנה במכון אהרון (אוניברסיטת רייכמן) עוסקת בהשפעה הכלכלית של המלחמה עם חמאס בישראל, תוך התייחסות לאתגרים העולים מהגדלת הוצאות הממשלה, ירידה בהכנסות המדינה וההסטה ממסלול הצמיחה הגבוהה הקודם של הכלכלה הישראלית.
15/11/23
בשנתיים האחרונות שווקי איגרות החוב בעולם עברו תנודתיות גבוהה לאור עליית הריבית והאינפלציה. חברת ההשקעות הבינלאומית גוגנהיים מפרסמת סקירה רבעונית לבחינת כדאיות ההשקעה באפיק ההשקעות של איגרות החוב הבינלאומיים. הסקירה עוסקת באפיקי החוב המדורג, הלא מדורג, שווקים מתעוררים, חוב מגובה בטוחות וחובות מאוג"חים.
סקירה אודות צמיחה ההשקעות הפרטיות
10/11/23
קרן ההשקעות הבינלאומית KKR מפרסמת סקירה מורחבת בנושא צמיחת שוק ההשקעות הפרטיות והפריווט אקוויטי בשנים האחרונות. הסקירה עוסקת בהתייחסות לאופן שילוב ההשקעות בתחום במסגרת תיקי השקעות מסורתיים.
סיכום חודש אוקטובר 2023 בבורסה בת"א
31/10/23
המסחר בתל-אביב בחודש אוקטובר הסתכם בירידות שערים חדות במדדי המניות המובילים, זאת בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" שפרצה ביום שבת ה-7 באוקטובר.
השלכות כלכליות של מלחמת חרבות ברזל על ענף החקלאות
31/10/23
מסמך שנערך על ידי מרכז המחקר של הכנסת לקראת דיון בוועדת הכלכלה וכולל סקירה של ענף החקלאות לרבות תוצר, פדיון ותעסוקה, תיאור ענפים חקלאיים הנמצאים באזורי המלחמה, השפעות מלחמה נוספות בעיקר בנושא תעסוקה של עובדים זרים ועובדים מהרש"פ, ודרכי סיוע של הממשלה.
30/10/23
נקודת הפתיחה של המשק הישראלי בכניסה למלחמה טובה. כך גם לפי המדד המשולב של בנק ישראל למצב המשק שמצביע על האצה בפעילות ב3- החודשים האחרונים עד לספטמבר.
מה יהיו השפעות הכלכליות? (מיטב)
22/10/23
התחזית להשפעת המלחמה על הכלכלה מתבססת על האירועים הביטחוניים הקודמים, תוך הערכה שהמלחמה הנוכחית צפויה להיות רחבה וממושכת יותר. מלחמת הלבנון השנייה, עופרת יצוקה וצוק איתן גרמו נזק כלכלי קצר טווח בלבד.
התחזית המקרו-כלכלית של חטיבת המחקר, אוקטובר 2023
22/10/23
בנק ישראל מציג את התחזית המקרו-כלכלית שחטיבת המחקר בבנק ישראל גיבשה באוקטובר 2023 בנוגע למשתני המקרו העיקריים – התוצר, האינפלציה והריבית. תחזית זו גובשה בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל" שפרצה ב-7 לאוקטובר 2023 עם התקיפה האכזרית של ארגוני הטרור מעזה.
המשטר הכלכלי בעולם -1933-2023 (לצפייה)
15/10/23
אוניברסיטת לונדון סקול אוף אקונומיקס הזמינה להרצאת אורח את פרופ' מרטין דנתון אשר הנו היסטוריון לכלכלה מאונ' קיימברידג'. הרצאתו עוסקת במשטר הכלכלי בעולם בשנים 1933-2023.
האם יש הצדקה לירידה החשה במניות הריט בעולם?
14/10/23
חברת ההשקעות כהן אנד סטיירס עוסקת בהשקעות בענפי ההשקעות האלטרנטיבים שבהם הנדל"ן הסחיר. סקירה חדשה עוסקת בתמחור נכסי קרנות הריט על קרע הירידות האחרונות בשוק ההון האמריקאי.
שילוב השקעות אלטרנטיביות בתיקי השקעות (וידאו)
05/10/23
דן ון, מייסד שותף של iCapital, מדבר על האבולוציה של השקעות אלטרנטיביות ועל תפקידה של iCapital לחבר בין יועצים פיננסיים ומנהלי נכסים. לאחר מכן דן מסביר את השקות המוצרים האחרונות של iCapital, Marketplace ו-Architect.
סקירת השקעות בענף ההייטק (מתוך דו"ח לאומיטק ו-IVC)
26/09/23
נתוני סיכום הרבעון השני של השנה בהייטק הישראלי מראים כי חברות ההייטק הישראליות גייסו 1.676 מיליארד דולר, ב-85 עסקות.
סכום הגיוסים משקף ירידה של 38% ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה, ומבחינת מספר העסקות חלה ירידה שנתית של 41%.
שעת הכרעה בישראל – פרופ' דן בן-דוד (מצגת וידאו)
25/09/23
סוגיות שיקבעו את עתיד המדינה שיש להכריע לגביהם היום. מבט-על של פרופ' דן בן-דוד, נשיא מוסד שורש, למוחים נגד ניסיון ההפיכה המשטרית.
14/09/23
מחקר חדש של פרופ' דן וייס ודר' נעמי שפירר בלפר מאוניברסיטת ת"א עוסק בניודים בחסכונות הפנסיונים.
נייר עמדה בנושא עוסק בשאלה ניוד חסכון לטווח ארוך: טוב לחוסך (האמנם?), השוואת ”קלות הניוד” במדינות ה OECD, נתוני ניוד בישראל והאם הציבור בישראל מרוויח מהניוד?
בחינה מחודשת להמלצות השקעה באפיק האלטרנטיבי
14/09/23
קרן ההשקעות הבינלאומית תחום הפריווט אקוויטי KKR מפרסמת סקירה בה המלצות ודגשים לאפיקי ההשקעה המומלצים בתחום ההשקעות האלטרנטיביות.
עליית הריבית, ההאטה הכלכלית מגבירים את כדאיות ההשקעה בתחום החוב מגובה נכסים על פני השקעות מסורתיות באפיק זה.
תקציב המדינה בימים של הפיכה משטרית (מרכז אדוה)
13/09/23
תקציב המדינה לשנים 2024-2023, שאושר לא מזמן בכנסת, ממשיך מגמה ארוכת שנים של הוצאה גבוהה עבור הביטחון והכנסה נמוכה ממיסוי. אחת מההשלכות של שילוב ארוך-שנים זה היא: שירותים ציבוריים מצומצמים. כעת באה ההפיכה המשטרית, והזעזוע שהיא גורמת לכלכלת ישראל מאיים להקטין עוד יותר את צד ההכנסות בתקציב המדינה. המשמעות עלולה להיות צמצום נוסף של השירותים הציבוריים האוניברסליים.
על תעסוקת הגברים החרדים בחודשים ינואר-יולי 2023
12/09/23
הכלכלן הראשי מפרסם סקירה כלכלית ייעודית לניתוח המגמות הסותרות בתחום תעסוקת גברים חרדים. בסקירה התייחסות עומק לנתונים שהוצגו ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לאחרונה והסבר לממצאים.
סקירת כלכלת מקסיקו (מנהל סחר חוץ)
08/09/23
בהתאם לדו"חות הבנק העולמי וקרן המטבע הבינלאומי, מקסיקו היא אחת מ -15 הכלכלות הגדולות בעולם במונחי תוצר מקומי גולמי (GDP), המתאפיינת בשוק חופשי מוטה ייצוא. כיום למקסיקו רשת ענפה של הסכמי סחר חופשי, עם למעלה מ-40 מדינות.
סיכום השנה העברית תש פ"ג בשוק החוב הקונצרני (מידרוג)
07/09/23
על אף סביבה מאקרו כלכלית מאתגרת הכוללת, בין היתר, רמות ריבית ואינפלציה גבוהות, לצד עליית סיכון האשראי במשק, החברות במשק הציגו חוסן פיננסי והתאמה הדרגתית לתנאי השוק השוררים, כאשר במהלך השנה העברית תשפ“ג הסתכמו גיוסי אג"ח קונצרניות בהיקף מרשים של כ-78 מיליארד ₪ הנמוך בכ- 23% בהשוואה לשנת תשפ"ב , שהייתה שנת השיא בהיקף גיוסי אג"ח קונצרניות. על אף התמורות הכלכליות המאתגרות, היקף הגיוסים המרשים בשנת תשפ"ג מוכיח את חיוניות שוק ההון המקומי כמקור לגיוס חוב בקרב חברות במשק.
שוק הליסינג בישראל – ביצועים איתנים, צפי לשחיקה ברווחיות (מעלות)
05/09/23
על פי סקירת חברת מעלות לאחר שנתיים בהן הציגו החברות בענף שיפור ניכר בביצועים, רווחי ההון הגבוהים יתמתנו וכי הרווחיות בענף תישחק. אם תימשך הזמינות במלאי הרכבים, מחירון הרכבים המשומשים יתמתן וירד בהדרגה, כך שרווחי ההון הגבוהים שנרשמו על רכבים משומשים יצטמצמו.
אירוע הבינה המלאכותית לבוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב (כנס לצפייה)
28/08/23
ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב קיים אירוע בנושא הבינה המלאכותית במסגרת האירוע התקיים פאנל רב תחומי בנושא בינה מלאכותית אשר ענה על השאלות כיצד הבינה המלאכותית משפיעה על עולמנו במגוון תחומים ואיך היא משנה את חיינו.
עשרת הטכנולוגיות המבטיחות (כנס וידאו)
29/08/23
דוח 10 הטכנולוגיות המובילות של הפורום הכלכלי העולמי מפרט טכנולוגיות חדשות שעומדות להשפיע לטובה על חיינו ב-3-5 השנים הבאות. הדו"ח של השנה כולל טכנולוגיות שיכולות להביא לפריצות דרך בהפחתת שינויי האקלים, חקלאות ובריאות נפשית ופיזית.
סקירת מגמות כלכליות בכלכלת יפן
30/08/23
מנהל סחר החוץ במשרד הכלכלה מפרסם סקירה אודות כלכלת יפן והמגמות בה. בסקירה התייחסות ליוזמות הכלכליות ביפן וליחסי הסחר מול ישראל.
סקירת שוק המשרדים - חציון ראשון של 2023 (אינטר ישראל)
24/08/23
על פי הסקירה, בחציון הנוכחי ההשפעות הגלובליות מהחציון הקודם היו הרבה יותר מוחשיות בישראל. לחולשת המאקרו הכלכלית הצטרף חוסר השקט הפוליטי המקומי. ישראל, שהצליחה באופן יחסי לחמוק ממשבר האינפלציה הגלובלי בחציון הקודם, הפעם נפגעה משמעותית, אך עדיין לא כמו ארה"ב וחלק ממדינות אירופה.
משלמים בבריאות: למה אנחנו מוציאים כל כך הרבה על בריאות?
23/08/23
מחקר חדש של מרכז אדוה בוחן את ההשפעה של הוצאות בריאות "מן הכיס" על הכנסתם של משקי בית שבראשם מבוגרים בני/ות 65 ומעלה בישראל ובשמונה ארצות אירופיות נבחרות.
מאפייני הרוכשים והתמורות שחלו בסיכוי לרכוש דירה לראשונה (מחקר בנק ישראל)
21/08/23
במחקר שנערך על ידי ד"ר דארין וייסמן מחטיבת המחקר בבנק ישראל, נבחנה השפעת המדיניות שנקטה הממשלה בתחום הבנייה וסבסוד הדירות על משקי הבית שקודם לא הייתה בבעלותם דירה. בחלקו הראשון של המחקר נבחנו המאפיינים הכלכליים חברתיים, וכן מאפייני הדירות שנרכשו. בחלקו השני של המחקר נבחנו התמורות שחלו בסיכוי של משקי בית מקבוצות שונות לרכוש דירה לראשונה בשנים 2016—2019 לעומת השנים 2012—2015.
19/08/23
מגמת ההתאוששות של התיירות העולמית נמשכה בראשית 2023 , וכניסות התיירים המשיכו לטפס נכון לרביע הראשון של 2023, אם כי רק במזרח התיכון חצה היקף כניסות התיירים את הרמה שנרשמה בתקופת טרום הקורונה. כניסות התיירים לישראל הפגינו חוזקה בפתיחת השנה הנוכחית, ובחודשים ינואר- פברואר אף חצה היקף כניסות התיירים את הרמה שנרשמה בחודשים אלו בשנת 2019, טרום הקורונה. אולם, בחודשים העוקבים כניסות התיירים לישראל נחלשו.
שוק העבודה בישראל בעידן שאחרי משבר הקורונה
16/08/23
על פי סקירת מרכז המחקר של הכנסת שוק העבודה בעידן של אחרי הקורונה במדינות ה-OECD ובישראל מציג נתונים חזקים; שיעור האבטלה נמוך, שיעור ההשתתפות בכוח העבודה גבוה ושיעור המשרות הפנויות גבוה גם אם ירד מעט במחצית השנה הראשונה של שנת 2023.
מדיניות תעשייתית לצמיחה מכלילה (מכון יסודות)
10/08/23
בנייר עמדה של מכון יסודות נבחנת האפשרות לקידום צמיחה מכלילה בישראל באמצעות מדיניות תעשייתית. הוגדו המושכים צמיחה מכלילה ומדיניות תעשייתית ואת "מדד יסודות לצמיחה מכלילה", אופיינו שלושה אשכולות ענפיים במגזר העסקי – תעשיית הייצור, היי-טק וענפי המסחר והשירותים ונבחנו קריטריונים כמותיים ואיכותניים להערכת שלוש חלופות, שכל אחת מהן מתמקדת בקידום אחד משלושת האשכולות. באמצעות כלים אלה נבחנות שלוש החלופות למדיניות תעשייתית במגזר העסקי במטרה לקדם צמיחה מכלילה בישראל.
07/08/23
בסקירה ייעודית של הלמ"ס מתפרסמים לראשונה נתונים על דירות בישראל בפילוח לפי בעלות, שכירות ודיור מוגן.
פרסום סדרת נתונים זו ברמת פירוט גבוהה התאפשר עבור השנים 2022-2013. מוצגים בין היתר, נתונים על הבעלות על דירה לפי מחוזות ויישובים נבחרים, הדיור הציבורי, מאפיינים דמוגרפיים של המחזיקים בדירה ודירות בשכירות לפי גודל מבנה והשוואה בין-לאומית,
ניתוח סקטור חברות כרטיסי האשראי (לאומי)
06/08/23
מרבית האינדיקטורים המקרו כלכליים המתואמים עם מחזור העסקאות בכרטיסי אשראי ועם יתרת האשראי הצרכני מצביעים על האטה בקצב התרחבותם בשנת 2023.
על רקע זה, להערכת כלכלני בנק לאומי, סך ההכנסות של חברות כרטיסי אשראי צפוי לעלות בטווח של 18%-14% במונחים נומינליים בשנת ,2023 זאת לעומת 21% בשנת 2022.
האם הגיע העת לאסטרטגיית ה - Call Covered ?
02/08/23
אחת האסטרטגיות הפופולריות בתחום ההשקעות הנה השקעה במדדי מניות וכתיבת (מכירה בחסר) אופציות רכש מחוץ לכסף על אותן מדדים.
אסטרטגיה זו מייצרת קבלת תשואה עתידית משני מקורות: רווח הון מעליית שער וכן פרמיה ידועה מראש תמורת מכירת אופציית הרכש שתמורתה המשקיע מוותר על המשך עליות שערים משער מוסכם. חברת ההשקעות המתמחה בהשקת מדדים סחירים מוציאה סקירה ייעודית לאפשרויות השקעה בתחום.
סקירת ענף הנדל"ן למגורים בישראל (לאומי)
30/07/23
למרות הירידה האחרונה בהתחלות הבנייה, היקפן מוסיף להיות גבוה יותר מסך מכירת הדירות החדשות, וכתוצאה מכך מלאי הדירות הלא-מכורות שבידי היזמים גדל בהתמדה, מגמה שצפויה להימשך ברביעים הקרובים. לצד זאת, ביחס להיצע הכולל של היזמים שיעור הדירות הלא-מכורות עדיין נמוך יחסית לעבר וזאת בזכות עודפי הביקוש שאפיינו את שוק הדיור עד לפני כשנה.
29/07/23
קרן הפריווט אקוויטי בגלובלית KKR מפרסמת סקירה ייעודית לבחינת כדאיות ההשקעה בתחום החוב לנדל"ן. על רק ההאטה בתחום הנדל"ן , מנהלי הקרן סבורים שההזדמנויות למימון חוב תחת בטוחות הינן רחבות ואטרקטיביות.
מה מסתתר בתקציב המדינה? (הרצאת וידאו)
20/07/23
מנכ"ל מרכז טאוב ניר קידר מנתח את תקציב המדינה לשנים 2023–2024 ומציג את סדרי העדיפויות של המשרדים החברתיים. אילו נושאים באמת חשובים למשרדי החינוך, הבריאות, הרווחה ולמשרדים נוספים? איזה משרד קיבל את התוספות הגדולות ביותר, ולאן הולכים הכספים הקואליציוניים?
מגזין מדדים מחצית ראשונה 2023 הבורסה בת"א
16/07/23
המחצית הראשונה של שנת 2023 הושפעה מהמצב הפוליטי והרפורמה המשפטית, אשר בין היתר השפיעה על היחלשות השקל והסטת כספים מישראל לחו"ל, בשוקי המניות והחוב.
במגזין הבורסה בת"א ניתוח הזרמים שפעלו בשווקים, הכוללים את הקניות והמכירות בתעשייה הפאסיבית בבורסה בת"א ובעולם.
העתיד כבר כאן: כיצד עריכה גנטית בעזרת קריספר מאפשרת לנו לרפא מחלות? (הרצאת וידאו)
15/07/23
ד"ר איל הנדל, הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן. ד"ר איל הנדל הוא חוקר בעל שם עולמי בתחום העריכה הגנטית. מחקריו מתמקדים בשימוש בטכנולוגיות קריספר לעריכה גנטית לצורך פיתוח תרופות. מעבדתו של ד"ר הנדל לקחה חלק מרכזי בפיתוח כלי חישובי בשם קריספקטור, המשמש לניתוח תוצאות ניסויים, ומאפשר לפתח תרופות גנטיות יעילות ובטוחות יותר.
המדד שהשתלט לכם על תיק ההשקעות (בלוג הבורסה)
12/07/23
היקף הנכסים העוקבים אחר מדד S&P 500 בשוק קרנות הסל הישראלי חצה לראשונה את רף ה- 30 מיליארד ₪, לאחר שהמכשירים עוקבי המדד הנסחרים בבורסת תל אביב גייסו כ- 6 מיליארד ש"ח במחצית הראשונה של השנה.
רמאים ורמאויות בדוחות כספיים ובשווקים הפיננסים (מפגש מוקלט)
11/07/23
פרופ' דן עמירם, דקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת ת"א הוא מומחה בעל שם עולמי לשוק ההון, השקעות בינלאומיות והונאות פיננסיות. בפודקסט ת"א 360 ,עמירם דן בתוככי הפסיכולוגיה של העולמות הפיננסיים, ומראה לנו שעל אף התדמית הצינית והמנוכרת, גם בעולמות אלו, הכסף הוא לא חזות הכל וכמו בכל דבר בחיים, התמונה הרבה יותר מורכבת.
משבר האנרגיה והשפעתו על אירופה – תמונת מצב (ילין לפידות)
05/07/23
משבר האנרגיה שטלטל את העולם בשנתיים האחרונות התחיל באירופה עוד ביולי 2021, אז החלה להצטמצם הזרמת הגז הטבעי הרוסית לאירופה. לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה ב-2022 היה ברור כי מערכת האנרגיה של אירופה עומדת להשתנות בכללותה. אירופה נסמכה מזה שנים על הגז הטבעי הרוסי, בעיקר לצורך חימום בניינים ולצורך הפקת חשמל.
מה הקשר בין משבר הדיור ובין אי-השוויון המגדרי?
27/06/23
מסמך חדש של מרכז אדוה אודות מצבן הכלכלי ומידת יכולתן של נשים להשיג דירה בבעלות ודירה בשכירות, תוך התייחסות להכנסה, מקום מגורים ומצבי חיים שונים. לאחר סקירה קצרה של מדיניות הדיור ומשבר הדיור בישראל, המסמך מציג את ההשלכות הספציפיות של משבר הדיור על נשים, ואת האתגרים הייחודיים עימם מתמודדות נשים בתחום הדיור.
27/06/23
המשבר העולמי ואי הוודאות המקומית מעוררים דאגה בנוגע לתעשיית החדשנות הישראלית ולהמשך מיצובה כמובילה עולמית. דו"ח חדש של רשות החדשנות מתייחס לנתוני שנת 2022 ולנתונים ראשוניים בנוגע לרבעון הראשון של שנת 2023 – מנסה לשרטט תמונת מצב עדכנית של תעשיית החדשנות.
סקירת נדל"ן למשרדים ולמסחר בישראל (לאומי)
25/06/23
ההאטה ששוררת מאז קיץ 2022 בענף שירותי ההייטק ובענפי משק אחרים מוטי משרדים עצרה את הגאות החזקה שחלה בשנים האחרונות במחירי שכירות המשרדים בלב מטרופולין ת"א. למרות זאת, אזור זה ממשיך להתאפיין בעודפי ביקוש משמעותיים שעתידים להימשך.
בעד או נגד הפרטה? יותר רגולציה או פחות רגולציה? משילות – מה זה?
19/06/23
ערב עיון במכון ון ליר בנושא עוסק בשלושה ספרים שעסקו בשינויים הגדולים שעברו החברה, הכלכלה והממשל בישראל.
הספרים, פרי עבודתן של שלוש קבוצות מחקר שפעלו במכון, מצביעים יחד על השינויים שחלו בתפקידי המדינה ובאופן תפקודה, ונובעים זה מזה. (לצפייה)
הרצאת נגיד בנק ישראל בכנס מכון אהרן
16/06/23
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, נשא דברים בערב הפתיחה של הכנס השנתי של מכון אהרן למדיניות כלכלית באוניברסיטת רייכמן בהרצליה (לצפייה)
בינה מלאכותית יוצרת: הזדמנויות, סיכונים ורגולציה
13/06/23
מסמך שנערך על ידי מרכז המחקר של הכנסת עוסק בשאלות, מהי בינה מלאכותית יוצרת? מה הן הזיות של בינה מלאכותית ומהי בעיית ההתאמה? כיצד טכנולוגיות אלה עשויות להשפיע עלינו? כיצד פועלת ממשלת ישראל לקידום תחום הבינה המלאכותית? ומה הן המגמות ברגולציה בתחום?
סקירת מגמות בתחום ענף ניהולי התיקים לשנת 2022
08/06/23
פרסום חדש של הרשות לני"ע מציג נתונים וממצאים אודות פעילות מנהלי התיקים, בין היתר, מבנה השוק ומאפייניו, סוגי הלקוחות ותמהיל הנכסים המובילים בתיקי הלקוחות בהתרכז בפעילות במהלך שנת 2022.
סיכום חודש מאי בבורסה בת"א (פרסום יחידת המחקר של הבורסה)
02/06/23
המסחר בתל-אביב בחודש מאי התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים, זאת לעומת מגמה מעורבת בבורסות מובילות בעולם. המסחר החודש התנהל על רקע חידוש המגעים וניסיונות להגיע להסכמה בנושא הרפורמה המשפטית.
מפגש סם אלטמן, מייסד חברת OpenAI באונ' ת"א (לצפייה)
05/06/23
ביקורו של סם אלטמן באוניברסיטת תל אביב כלל מפגש משותף עם ד"ר נדב כהן מבית הספר למדעי המחשב, כולל מענה על שאלות של סטודנטים וסטודנטיות, חוקרים וחוקרות, נשות ואנשי הייטק ובכירים ובכירות בישראל.
תיאור וניתוח מערכת הבנקאות בחברה הערבית
06/06/23
במסמך חדש שנערך על ידי מרכז המחקר של הכנסת, מוצגים נתונים על מערכת הבנקאות בחברה הערבית – מספר סניפים, אשראי בנקאי, בעלות על חשבונות בנק ושימוש בכרטיסי אשראי. כמו כן, מוצג תיאור החסמים העיקריים של נגישות החברה הערבית למערכת הבנקאות.
הבדלי שערוכים בין קרנות REIT סחירות ופרטיות –הזדמנות לייצר רווחי ארביטראז'? (ילין לפידות)
07/06/23
נכסי הנדל"ן של קרנות REIT הנסחרות בבורסה בארה"ב, משוערכים באופן שוטף, בצורה עקיפה, באמצעות המסחר שמקיימים המשקיעים בשוק ההון, במניותיהן. כך, במידה שהמשקיעים לא "מסכימים" עם השווי של נכסי הנדל"ן, כפי שהוא מוצג בדוחות הכספיים של הקרנות, ביכולתם להביא זאת לידי ביטוי באמצעות תמחור מחדש של המניות, לרמת מחירים שתשקף את השווי ה"נכון" לתפישתם, של נכסי הנדל"ן.
סקירת מגמות בינלאומיות בשוק האשראי העסקי הפרטי
30/5/23
משבר הבנקאות העולמי נמשך ממשבר שנת 2008 וגם כיום נמשכת מגמת הצמצום במוסדות בנקאיים. על רקע זה גדלת קטגוריות ההשקעות בתחום האשראי הפרטי באמצעות מוסדיים וקרנות השקעה. קרן הפרייוט אקוויטי הבינלאומית KKR מפרסמת סקירה אודות התפתחויות בשוק זה.
ניתוח שוק החוב המסחרי מגובה נכסים בארה"ב
29/05/23
אחד השווקים העיקריים לסבול מעליית הריבית החדה הנו שוק הנדל"ן המסחרי הבינלאומי. התשואות הניתנות במכשירי איגרות החוב והמשכנתאות המגובות נכסים בארה"ב גבוהות מאוד ומבטאות חשש מפשיטות רגל. חברת ההשקעות כהן אנד סטיירס מפרסמת סקירה ייעודית לתחום זה לבחינת .הסיכונים והסיכויים בתחום
מצב ההון האנושי בהייטק בישראל (ראות החדשנות)
16/05/23
הנתונים מסקר שערכה חברת צבירן בחודשים מרץ-אפריל ,2023 משקפים את החרפת המצוקה של התעשייה והשפעתה על שוק העבודה בהייטק: 25% מהחברות הקפיאו לחלוטין את הגיוסים, ואחוז דומה דיווחו כי הן מתכננות המשך פיטורים, כאשר שליש מתוכן מתכננות לפטר מעל ל5%- ממצבת העובדים. נוסף על כך, כשליש מהחברות השיבו כי הן לא מתכננות עדכוני שכר בשנת 2023
בני משפחה מטפלים בישראל: ניתוח, אפיון והשפעה על שוק העבודה
12/05/23
על פי מחקר חדש של מרכז טאוב כמיליון ומאתיים אלף איש בישראל מטפלים בבני משפחה עם מוגבלות כלשהי ללא תמורה כספית, ורבים מהם מטפלים ביותר מאדם אחד. השקעה זו בטיפול משפיעה על יכולתם של המטפלים להשתלב בשוק העבודה ועל הצורך שלהם בתמיכה כלשהי
הדור החדש של סוללות הליתיום-יון – אנודות סיליקון (ילין לפידות)
09/05/23
סוללות ליתיום-יון הן הסוללות הנטענות הנפוצות ביותר בעולם כיום. הן אלו אשר מניעות כל דבר, החל ממחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, מצלמות ועד כלי רכב חשמליים. כבר ברור לכל, שעולם האגירה הוא העתיד של רשת החשמל ושל עולם הרכב וכי הביקוש לסוללות רק צפוי להתגבר.
כשלים בניהול סיכונים בבנקים בעולם
08/05/23
חומר רקע למפגש מאי 2023 במסגרת דיון פורום שווי הוגן – הבינתחומי ״כשלים בניהול סיכונים בבנקים בעולם: האם תופעה נקודתית או מערכתית ומהן ההשלכות על הסקטור הפיננסי בישראל?"
חשש מהתפצלות ההייטק הישראלי מהמגמות העולמיות (רשות החדשנות)
04/05/23
השינוי במגמת מיקום פתיחת החברות הוא הניצן הראשון של התקופה החדשה אליה עלול ההייטק הישראלי להיכנס. הימשכות אי-הוודאות צפויה להוביל בסופו של דבר לירידה בגיוסי עובדים בשכר גבוה במגוון מקצועות ותחומים , להקטנת רווחים בישראל מאקזיטים עתידיים וביקוש מקומי לשירותי המעטפת של חברות ולירידה במס החברות ומס רווח הון.
סקירת שוק המשרדים בארה"ב (מידרוג)
03/05/23
שוק הנדל"ן המסחרי למשרדים בארה"ב חווה אתגרים מתגברים בשנים האחרונות שהגורמים להם נעוצים בעליית הריבית, בשינויים מבניים בביקוש למשרדים ברקע העבודה ההיברידית ובקשיים של בנקים מקומיים, תוך אי וודאות מתמשכת לגבי כל אלו. הקשיים בשוק, בדמות עלייה ב שיעורי אי-תפוסה, האטה בדמי השכירות הנומינליים וקשיי מימון צפויים להימשך בשנתיים הקרובות
סיכום חודש אפריל 2023 (הבורסה בת"א)
02/05/23
המסחר בתל-אביב בחודש אפריל התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים, זאת בדומה למגמה בבורסות מובילות בעולם. המסחר החודש התנהל על רקע השהייתה הרפורמה המשפטית לאור המשך המחאה הגוברת נגדה, שהביאה לירידות שערים ברבעון הראשון של 2023.
ניתוח ענף ייצור מזון ומשקאות (לאומי)
01/05/23
בחינה של עליית מחירי תשומות הייצור תוך התחשבות
בחלקן בייצור מעלה, כי עליית מחירי המכירה של יצרני המזון
הייתה נמוכה מכפי שהיה נדרש על מנת לשמור על רווחיות
יציבה. כלומר, הרווחיות המצרפית של החברות בענף נשחקה
לנוכח עליית מחירי התשומות.
המלצות השקעה לאפיקים האלטרנטיבים הסחירים
28/04/23
חברת ההשקעות הבינלאומית ברוקפילד מתמחה בתחום אפיק ההשקעות האלטרניטביות הבחירות והבינלאומיות.
החברה סוקרת את ביצועי אפיקי ההשקעה והמלצות להמשך השנה. באפיקים תחום התשתיות, נדל"ן ואנרגיה, בהיבט גאגורפי.
הארכת תקופה של השכרת דירות על ידי קרנות ריט
22/04/23
מסמך חדש של מרכז המחקר של הכנסת, עוסק בקרנות להשקעה בנדלן (ריט), ניתוח דוחות כספיים של שלוש קרנות ריט. המסמך עוסק בהצעת החוק אשר יש בה הקלות לקרנות ריט לרבות הקטנת מספר השנים שיש חובה להשכרה, פטור נרחב יותר במע"מ, הקלה במספר דירות המזערי בפריפריה על מנת לקבל את הטבות המס.
ה-FSD של טסלה – האם עידן הנהיגה האוטונומית כבר כאן? (ילין לפידות)
20/04/23
כולנו כבר הכרנו, בין מקרוב יותר ובין שלא, את ChatGPT המפורסם, והתפעלנו מיכולותיה של הבינה המלאכותית. אלמנט נוסף של המשך התפתחות הבינה המלאכותית היא הנהיגה האוטונומית. אחת השחקניות המובילות בתחום זה, אם לא המובילה שבהן, היא טסלה
בעולם משלימים עם האינפלציה הגבוהה (סקירת מיטב)
20/04/23
הירידה בהכנסות ממיסים מעידה שהממשלה לא תעמוד ביעד הגירעון בתקציב שאפילו עוד לא אושר. היא גם יכולה להיות סימן לצמיחה אפסית או אף שלילית ברבעון הראשון. עליית הריבית בישראל תגדיל הוצאות ריבית שנתיות של משקי הבית וחברות ב-60-80 מיליארד ₪ לעומת המצב לפני שהתחילה לעלות. החשיפה למט"ח נטו של המוסדיים לא גדלה בפברואר, אך סך החשיפה לנכסים הזרים הגיעה לשיא.
סקירת ענף הנדל"ן למגורים (משרד האוצר)
19/04/23
משרד האוצר מפרסם סקירה לבחינת המגמות בתחום שוק הנדל"ן מגורים. בחודש פברואר נרשם של שפל של כעשרים שנה ברכישות דירות חדשות. השפל נרשם גם בדירות יד שניה, מגמה אשר נמשכת גם בחודש מרץ ואפריל.
סקירת מגמת הנפקות ראשונית IPO בשווקים הבינלאומיים
12/04/23
חברת ראיית החשבון הגלובאלית PWC מפרסמת סקירה לסיכום נתוני ההנפקות הראשוניות ברבעון הראשון בעולם. בהמשך למגמה מהרבעונים הקודמים, מספר ההנפקות נמוכה וכך גם היקפי הגיוסים. עיקר ההנפקות היו בשווקי אסיה וכן נרשמה המשך חולשה בתחום הטכנולוגיה.
מבט על שוק העבודה (פורום ארלוזרוב)
10/04/23
אי-השוויון בשכר בין ענפי הכלכלה – הגבוה ביותר מאז 2012 :החל משנת 2014 ועד משבר הקורונה אי-השוויון בשכר בין עובדים בענפי הכלכלה השונים הצטמצם מעט. נתוני שוק העבודה העדכניים מצביעים על כך שצמצום זה נמחק לחלוטין ואי-השוויון בשנת 2022 הוא הגבוה ביותר מאז 2012
מדד מידרוג לתנאים הפיננסיים לחודש מרץ 2023
03/04/23
מדד מידרוג לתנאים הפיננסים לחודש מרץ 2023 הצביע על המשך תנאים פיננסים חלשים, בדומה לחודש פברואר 2023 ועומד על כ- 0.6-. כלל הקטגוריות המרכיבות את מדד מידרוג לתנאים פיננסים הצביעו על תנאים פיננסים חלשים מהממוצע הרב שנתי
האיגוח בישראל בישורת אחרונה: אתגרים והשלכות
27/03/23
פורום שווי הוגן המתכנס באוניברסיטת רייכמן , מפרסם חומרים לדיון בנושא האיגוח בישראל. הדיון עסק ביתרונות ובחסרונות של פתיחת שוק איגוח בישראל בהיבטים רגולטוריים של יזמי האיגוח והתמקד בנושאים מיסויים, מימוניים וחשבונאיים.
25/03/23
על פי ניתוח רשות החדשנות, למרות קצב הצמיחה הגבוה במספר השכירות המועסקות בענף - שיעור הנשים מכלל השכירים בו עלה רק ב-0.6 נקודות האחוז בהשוואה לשנה
שקדמה לה.
סקירת תחום ההיטק – התפתחויות עדכניות (לאומי)
23/03/23
בעת הקרובה שלושה גורמים מרכזיים צפויים להעיב על הפעילות בענף ההייטק המקומי: ההידוק המוניטרי בעולם והשפעתו הממתנת על הביקוש להשקעות; ההאטה הצפויה בפעילות הכלכלית בעולם, ובעיקר בקרב שותפות הסחר המרכזיות של ישראל; והתגברות אי הודאות בישראל, לנוכח התרחשותם של אירועים פוליטיים - חקיקתיים וחברתיים, אשר קיימת אי וודאות לגבי אופן התפתחותם והשפעתם על הכלכלה בטווח הבינוני והארוך
חיסכון עודף בישראל ממשבר הקורונה ואפשרויות השימוש בו (בנק ישראל)
20/03/23
החיסכון הפרטי עלה מאוד ב-2020–2022 – תוצאת צריכה נמוכה והכנסה פרטית גבוהה ביחס לרמותיהן לפני המשבר– ונצבר חיסכון פרטי עודף (מעל הנורמלי) של יותר מ-12 אחוזי תוצר. נכון ל-2022 לא החל בישראל שימוש בחיסכון העודף שנצבר.
התפתחות פריון העבודה בישראל בעשור האחרון (בנק ישראל)
19/03/23
פריון עבודה (התוצר המקומי הגולמי לעובד או לשעת עבודה) נמוך ביחס לממוצע מדינות ה-OECD הוא אחת מבעיות היסוד של המשק הישראלי. חטיבת המחקר בבנק ישראל ייחדה לנושא חשיבות רבה במהלך השנים, ופרסמה עליו דוחות מחקר מקיפים, ובהם המלצות מדיניות שונות
סיכום מצב שוק העבודה בשנת 2022
12/03/23
על פי ניתוח משרד האוצר, שיעור התעסוקה בישראל חזר בשנת 2022 לרמתו טרום המשבר ואף יותר מכך
בגילאי העבודה העיקריים (64-25). התאוששות שוק העבודה בישראל דומה לזו של ממוצע מדינות ה-O.
סיכום חודש פברואר 2023 בבורסה בת"א
03/03/23
המסחר בתל-אביב בחודש פברואר התאפיין בירידות שערים, המשך למגמה במחצית השנייה של ינואר 2023 ,זאת בעקבות התגברות חילוקי הדעות אודות השפעת הרפורמה המשפטית .המתוכננת על כלכלת ישראל
איך הריבית משפיעה על החיים שלנו?
02/03/23
העלאת ריבית נועדה להוריד את האינפלציה, אבל היא עשויה להשפיע גם על תחומים רבים נוספים בחיים שלנו. איך היא משפיעה על הצמיחה ובאיזה כיוון? מה הקשר בינה לבין הצריכה, למה היא עלולה להוביל לעלייה בשיעור האבטלה והאם באמת היא משפיעה על מחירי הנדל"ן ? (פרסום מרכז .המחקר של הכנסת)
כניסת רכבים חשמליים לישראל – תועלות ואתגרים (משרד האוצר)
23/02/23
כניסת הרכב החשמלי לשווקי הרכב העולמיים בהיקפים ניכרים מהווה התקדמות טכנולוגית בעלת חשיבות רבה. ביחס לרכבי הבנזין, רכבים חשמליים הינם שקטים יותר ומזהמים פחות, באופן אשר יכול לתרום למאמצים הגלובאליים לבלימת התחממות כדור הארץ. לכן, ישנה חשיבות רבה בגיבוש מדיניות אשר תדאג להסיר חסמים לכניסתם, כך שעם הזמן .יוכלו להחליף את רכבי הבנזין
הסקירה השנתית של מקנז'י לניתוח השווקים הלא סחירים
24/02/23
חברת ייעוץ והמחקר הבינלאומית מקנז'י מפרסמת מדי שנה סקירה מורחבת ומקיפה לבחינת מצב השווקים הלא סחירים, בהם: פריווט אקוויטי, חוב, נדל"ן , תשתיות , משאבי טבע ומחצבים. שווקים אלו מתרחבים באופן ניכר וצפויים להמשיך במגמה זו בעתיד.
ענף החקלאות: הזדמנויות ואתגרים (מרכז המחקר של הכנסת)
21/02/23
בעשור האחרון חלה נסיגה בתפוקות של ענף החקלאות בהשוואה לכלל המשק. התכווצות ענף החקלאות בכלכלה נגרמה, בין היתר, כתוצאה מרגולציה בכמה ענפים, המקטינה את הייצור בשילוב עם מכסי מגן גבוהים המובילים לכמות ייצור נמוכה ולרמת מחירים גבוהה. ענף החקלאות מגלם ערכים רבים שאינם נוגעים רק לייצור המזון ואספקתו אלא גם לתרומות חיצוניות. האתגרים העיקריים העומדים בפני הענף הם: רווחיות, תמיכות, פריון, רגולציה ותעסוקה.
האם הודו היא כלכלת העולם הבאה והאם שם יהיה הסיליקון וואלי של אסיה? (ילין לפידות)
20/02/23
נכון ל-2022, הכלכלה הגדולה בעולם הייתה ארה"ב עם GDP של 20.89 טריליון דולר (ועם תוצר לנפש של 63.4 אלפי דולר). השנייה ברשימה היא סין, עם GDP של 14.72 טריליון דולר (ועם תוצר לנפש של 17.2 אלפי דולר) והבאות בתור כבר נמצאות הרחק מאחור, עם כמה טריליוני דולרים חד ספרתיים. במקום השישי נמצאת הודו, עם GDP של 2.67 טריליון דולר (ועם תוצר לנפש של 1.87 אלפי דולר), המהווה בסה"כ כ-12.8% מה-GDP של ארה"ב הענקית.
סיכון האשראי בענף ייזום הנדל"ן למגורים בישראל (מידרוג)
13/02/23
מידרוג מעריכה כי ההכנסות והרווח ממכירת דירות מגורים של חברות נדל"ן למגורים ירשמו ירידה בשנת 2023 בהשוואה לשנת 2022 בשל הירידה בכמות המכירות ובמחירי המכירה. העלאות הריבית המצטברות יקבלו ביטוי בולט יותר במהלך שנת 2023 ויישחקו את יחס הרווח התפעולי להוצאות המימון באופן שיפגע ברווחיות ובצבירת כרית ההון ומעלה את סיכון
האשראי של החברות בענף
ענף האשראי החוץ בנקאי – סקירה ענפית (מעלות)
12/02/23
לאחר מספר שנים של צמיחה מואצת בהיקף האשראי החוץ בנקאי לעסקים קטנים ובינוניים, למימון זמין ואטרקטיבי, בשנת 2022 האטו החברות בענף את צמיחתן, וחלקן אף עצרו אותה לחלוטין. זאת על רקע הרעת התנאים בשוק בשל עלייה בריבית ובאינפלציה, ואירועים חריגים במספר חברות בענף .הקשורים לכשלים בממשל התאגידי
בחינת הדמיון בתיקי הנכסים של הגופים המוסדיים ומשמעותו
07/02/23
על פי ניתוח בנק ישראל, מידת הדמיון בתיקי הנכסים (הסחירים) בישראל מעלה כי זו גבוהה מאוד. מנגד, מידת הדמיון בתיקי הנכסים (הסחירים) בחו"ל נמוכה משמעותית, אם כי עדיין גבוהה ביחס לתבחינים הקיימים. מידת הדמיון הגבוהה בתיק המקומי נובעת, בין היתר, ממיעוט נכסים פוטנציאליים להשקעה, אך, ככל הנראה, גם מהתנהגות עדרית בהשקעותיהם של הגופים המוסדיים.
האם השווקים המתעוררים יספקו תשואה עודפת?
05/02/23
סקירה חדשה של חברת ההשקעות האמריקאית גלובל איקס עוסקת בתחזית שווקי ההון של שווקים מתעוררים. הסקירה עוסקת במגמות כלליות וכן בהתייחסות למדינות ספציפיות
מדיניות לקידום תעסוקה איכותית בקרב צעירים בחברה הערבית
06/02/23
על פי נייר מדיניות של מכון אהרון, שיעור התעסוקה של גברים ערבים בני 18–24 נמצא בירידה מאז 2017. ירידה זו בתעסוקה של הגברים הערבים הצעירים תורגמה כמעט במלואה לעלייה דרמטית בשיעור הצעירים שאינם נמצאים באף מסגרת של לימודים או תעסוקה, אשר עמד נכון לרבעון הראשון של 2022 על 32% ו-26% בקרב ערבים בני 18–20 ובני 21–24, בהתאמה.
האם המשקיעים מזהים בעיות רוחב בחברות האשראי החוץ-בנקאי?
31/01/23
בניתוח בנק ישראל נמצא כי המשקיעים בשוק המניות לא פירשו את ההתפתחויות השליליות בשתי החברות הללו כהתראה לבעיות רוחב בשוק האשראי החוץ-בנקאי או לבעיות חמורות בחברות האחרות בענף.
תוכנית בנק ישראל להאצת הצמיחה במשק
31/01/23
בנק ישראל הגיש לשרי הממשלה את התוכנית האסטרטגית שהכין להאצת הצמיחה במשק. תכנית הבנק כוללת שישה נושאים נדרשים לקידום הכלכלה: פיתוח הון האנוש, תשתיות תחבורה, שוק הדיור, אנרגיה ואקלים, תשתיות דיגיטליות והמלצות הבנק לטיפול ביוקר המחיה.
שינוי בטעמי המשקיעים בקרנות הסל והקרנות המחקות
22/01/23
על פי ניתוח יחידת המחקר של הבורסה, בשנת 2022 בצל ירידות השערים בלט הרישום של קרנות סל עוקבות מדדי איכות - מדדי ערך, צמיחה ומומנטום, ומחיקה של קרנות ענפיות ותמטיות, רבות מהן מתחומי הטכנולוגיה. קרנות הסל והקרנות המחקות על תחום המוליכים למחצה היו מהבולטות הן בשנת 2021 והן בשנת 2022.
האם זה העת לחשיפה לקרנות ריט בינלאומיות?
19/01/23
עליית הריבית המואצת הובילה לירידות שערים במניות סקטור הנדל"ן וקרנות הריט. חברת ההשקעות הבינלאומית כהן אנד סטיירס מתמחה בהשקעות בתחום הנדל"ן ומפרסמת סקירה לבחינת כדאיות חשיפה לקרנות הריט.
אג-טק – החדשנות שבאה לפתור את אתגרי החקלאות העולמיים (ילין לפידות)
15/01/23
המהפכה החקלאית הרביעית תצטרך להתמודד עם המשך תהליך המעבר אל העיר המתרחש במקביל לגידול באוכלוסייה. אם בשנת 1950, כ-30% מאוכלוסיית העולם חיו באזורים עירוניים, כיום המספרים עומדים על כ-55% אחוזים המוגדרים כעירוניים ובשנת 2050 המספר צפוי להאמיר.
ענף הפינטק בישראל – ניתוח בראי השוק והצרכן
12/01/23
על פי סקירה של הרשות לני"ע, בישראל פועלות כ-550 חברות פינטק, המעסיקות כ-20,000 עובדים בישראל - כמות החברות ומספר המועסקים בהן הינו גבוה באופן יחסי בהשוואה בינלאומית. בשנת 2021 תרומתו של הענף לתמ"ג של ישראל הסתכמה בכ-8.2 מיליארד שקל, המהווים כ-0.5% מסך התוצר- שיעור גבוה בהשוואה למדינות מובילות.
התנתקות השכר מהפריון בישראל (פורום ארלוזרוב)
04/01/23
מתחילת שנות ה-2000 מתרחש בישראל תהליך של התנתקות בין שכר העובדים לפריון העבודה. חלק העובדים בתוצר ירד מכ- 74% בתחילת שנות ה-2000 ל-64% בשנת 2021. מגמות אלו מצביעות על בעיה במנגנון שבאמצעותו אמורה הצמיחה הכלכלית להעלות את רמת החיים של מרבית .האוכלוסייה
סקירת ענף הנדל"ן למגורים בישראל (לאומי)
03/01/23
בתרחיש מרכזי צפויים מחירי הדירות לנוע בשנה הקרובה בטווח שבין התייצבות לירידה בשיעור חד-ספרתי במונחים נומינליים (בממוצע ארצי) ותיתכן ירידת מחירים מתונה גם ב-2024 .התנאים התומכים בירידת מחירים נראים מהותיים יותר בגוש דן ובירושלים.
על השפעת תואר אקדמאי על הכנסות בשוק העבודה
02/01/23
על פי תוצאות מחקר של משרד האוצר, הכנסתם השנתית של בוגרי תואר אקדמי מאוניברסיטה הייתה גבוהה בכ-23% מזו של בוגרי תואר אקדמי ממכללה ופי כ-5.1 מהכנסתם של בעלי .תעודת בגרות בלבד