google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

איך נפטרים מהתשוקה למתוק?

סוזן באוורמן

 

 

 

 


הכותבת היא סוזן באוורמן – ראש מחלקת הדרכת תזונה וכושר בחברת הרבלייף העולמית שמתארת את מעגל התשוקה לסוכר שלא נגמר, כשכל תנודות הסוכר שעולות ויורדות גורמות לנו לאכול יותר ועלולות לגרום לסוכרת, מחלות לב והשמנה.

הסוכר נמצא כמעט בכל מקום, ובלי שנרגיש אנו צורכים הרבה יותר ממה שדרוש. הסוכר נמצא במשקאות מוגזים, בקטשופ, ברטבים, בכל מאכל מעובד, ואפילו ברסק עגבניות ובלחם. כשאנו אוכלים מתוק, בין אם זה מאכל מעובד או ממתק כמו עוגייה או קוביית שוקולד, גם אם היא קטנה, הסוכר שנכנס לגוף עולה מהר אל מחזור הדם וצונח מהר, וכתוצאה מכך אנו מרגישים עייפים, חלשים, והגוף שלנו מיד דורש מאתנו עוד ועוד מתוק כדי לאזן את רמות הסוכר. כך אנו  מוצאים עצמינו במעגל שלא נגמר, וכל תנודות הסוכר הללו שעולות ויורדות גורמות לנו לאכול יותר, ועלולות בנוסף לגרום לסוכרת, למחלות לב ולהשמנה. אז איך אפשר לצאת מהמעגל? לפניכם מספר טיפים ועצות כיצד  להתמודד עם התשוקה למתוק:


לא מתחילים את הבוקר עם מתוק – פתחו את הבוקר בשתיית  מים חמימים עם לימון, ולאחר מכם שתו עוד כוס מים. לאחר רבע שעה אכלו ארוחת בוקר. אם אתם מהמתמכרים למתוק, אל תתחילו את הבוקר עם ארוחה מתוקה שתפתח את החשק למתוק כל היום.

הוסיפו קינמון – מעבר לכך שקינמון ממתיק מעט את האוכל, מחקרים מצאו שהתבלין עשוי להפחית את החשק למתוק, ולעזור בהורדת השומן הבטני. הכניסו מקלות קינמון לתה במהלך היום כשמתחשק לכם משהו מתוק, הכניסו אבקת קינמון לדייסת  הבוקר, פזרו קינמון על תפוחים, והכניסו לתנור או ערבבו עם יוגורט.

הקדימו תרופה למכה – רגע לפני שמגיעה השעה 16.00, או השעה שבה אתם יודעים שאתם הכי עייפים ביום, הקדימו תרופה למכה ואכלו משהו מזין שיחליף את החשק לממתקים,  כמו למשל תפוח עם שקדים, פרוסת לחם שיפון עם גבינת ריקוטה וריבה ללא סוכר, או יוגורט עם פרי.

מוסיפים חלבון או שומן – אם אתם אוכלים משהו מתוק (ועדיף בריא), הוסיפו למתוק שלכם חלבון או שומן מזין, שיעזרו למתן את העלייה החדה ברמות הסוכר. דוגמאות: לתמר מוסיפים שקדים, ולשוקולד מריר 85% מוצקי קקאו מוסיפים אגוזי מלך.

ארוחות מסודרות – מה שגורם לרובנו  לרצות לנשנש כל הזמן ובעיקר מתוק, אלה הן ארוחות לא מסודרות. כדי למנוע זאת עלינו לתכנן את סדר הארוחות מדי יום, גם אם נמצאים מחוץ לבית. אכלו ארוחת בוקר, ביניים, צהרים, ביניים וערב, ואם יש צורך הוסיפו עוד ארוחה. אל תדלגו על ארוחות ואל תאכלו ארוחות גדולות מדי. הימנעו מנשנושי ביסים קטנים, וכל מה שאתם אוכלים החשיבו וספרו כארוחה.

 

להמשך הכתבה

sop-resize-600-sugar-all_pixabay-678x381
foodis.png
bottom of page