google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html
top of page

האסון של 1917 – גירוש תל אביב – חלק א' (שני חלקים)
יובל מלחי

 

 

 

 

 


בערב פסח 1917, בדיוק לפני מאה שנה, גורשו יהודי תל אביב מעירם והגולו. חלקם נדדו לפתח תקווה, אחרים לכפר סבא ומי שלא מצאו סידור קרוב נשלחו צפונה למושבות, לטבריה ולצפת.

רבים מתושבי העיר לא הכירו שום דבר חוץ מתל אביב ועתה נתקלו בקדחת, ביתושים, באיכרים הצפוניים ובתושבי טבריה קשי העורף. הגולים סבלו מרעב כבד, ממחלות ומגיפות.

קרוב ל1500 מהגולים מצאו את מותם מחוץ לתל אביב.

זהו סיפור על קורות תושבי העיר, שיצאו לגלות ולא שבו. זהו סיפורה של תל אביב של שנת 1917.

הפרק נכתב על ידי תומר שלוש המדריך סיורים חוויתים בתל אביב. בקרו באתר של תומר והזמינו סיור מרגש ויוצא דופן – http://tlvxp.com/


להאזנה לסיפור המלא

sop-resize-400-YOB_2297-768x513.jpg
sop-resize-400-קטעים-בהיסטוריה-פודקאסט-ה

"אישור הצטרפות למאגר מידע" הפרטים המלאים בתקנון האתר

כל הממלאים טופס רישום באתר זה עושים זאת מרצונם החופשי וללא כל חובה חוקית לכך,  כל המידע הנאסף בטפסי הרישום הוא לטובת דוור למידעים על כנסים והפצת דפי מידע,  המידע ישאר וישמש אך ורק את בעל מאגר המידע וחברות הבנות שלו ולא יועבר לאף גורם אחר, כל המעוניין להימחק מהמאגר, יכול לבצע זאת תוך פניה בכתב לבעל המאגר בכל עתשם מאגר המידע : "מאגר לקוחות ומדוורים קבוצת פיננסים גג, פרטי בעל מאגר המידע: קבוצת פיננסים גג בע"מ ח.פ. 514511252, רח' היסמין 1, רמת גן.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page