google-site-verification: googlef123004bcea29bff.html על שוקולד בריאות ואהבה | Bankaut Pratit
top of page

על שוקולד בריאות ואהבה

נטע סופר

 

 

 

 

 

"אני אומרת שמתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד...משקר"

נעים להכיר אני נטע מולה סופר שף שוקוליטייר חיה נושמת ואוכלת שוקולד!!!

מה יש בו בשוקולד שגורם לנו להתאהב בו להתרגש ממנו לרצות לאכול אותו?

מחקרים מראים ששוקולד מריר 70% ומעלה בריא להורדת כולסטרול למניעת שבץ או מחלות לב, מדובר בקובייה עד שתיים ליום מהשוקולד המריר המשובח, רופאים משבחים וממליצים על שוקולד כתרופה כנגד שיעול החומר הפעיל בשוקולד שנקרא THEOBROMINE הוכח כי יעיל פי 4 מהקודאין התרופה הקלאסית הניתנת כנגד שיעול, אז מה עדיף? ברור שוקולד!!
תעשיות הקוסמטיקה כבר מזמן גילו ששוקולד וחמאת קקאו טובה למיצוק העור, כיום ניתן למצוא בבתי ספא מפוארים מסז' המבוסס על שוקולד!!! כך שאם אתם מכינים טראפלס אתם זוכים גם להנאה גם לקינוח מושלם וגם לידיים חלקות ורכות!!

האדם הראשון שגילה את השוקולד היו בני השבט ה"מיה" (שבט האצטקים) האגדה מספרת כי הם גילו אגוז קקאו על האדמה, הוציאו ממנו את הפולים, חלטו אותם במים רותחים וכך נהגו להכין משקאות מכשפים עם צ'ילי ותבלינים והאמינו שרק יחידי סגולה מותרים לשתות מהמשקה האלים וכך הוא נקרא " צ'וקולטה" 

סוגי השוקולד שיש הם:

שוקולד מריר: כהה בעל אחוזי קקאו גבוהים התקן האירופאי אומר כי שוקולד מריר זהו שוקולד בעל 35%מוצקי קקאו, קיימים סוגי שוקולד בעלי אחוזי קקאו גבוכים כמו 60% 70% 85% ואף 99% מריר מאוד.
שוקולד חלב: השוקולד הנמכר ביותר בישראל צבעו חום יש בו סוכרים וחלב טעמו מעודן יותר
שוקולד לבן: מבוסס על חמאת קקאו סוכרים ואבקת חלב אינו מכיל מוצקי קקאו כלל, ויש שטוענים שלא נחשב לשוקולד.

אמור לי איזה שוקולד אתה אוהב ואומר לך מי אתה! 

לכל שוקולד יש את התכונה שמאפיינת את בעליו, עשו מחקר מקיף באוניברסיטת פינלנד וגילו כי יש קשר ישיר בין אופי האדם לסוג השוקולד שלו, למשל אנשי השוקולד המריר דומיננטיים באופיים אנשי השוקולד החלב חברותיים ושמחים אנשי השוקולד הלבן הם  אנשים נוסטלגיים ומשפחתיים.

איך אוכלים שוקולד?

אני מאמינה כי שוקולד אוכלים עם כל החושים חוש הטעם כמובן ממליצה להניח את הפרלין בפה ולהמתין כ 15 שניות הטעמים יתערבבו בפה בחום המדויק לנו ויתגלשו המורד הגרון וישאירו טעם נפלא של עוד, חוש המישוש מרגע שפותחים טבלה או נוגעים בפרלין יש התלהבות נפלאה, חוש הראייה כי אין כמו מראה עיניים לבחור ליהנות, חוש הריח ריח של קקאו איכותי מתפזר סביבנו ריח משכר של שוקולד ואחרון כמובן חוש השמיעה אם תיקחו טבלת שוקולד משובחת תפצחו אותה קרוב לאוזן תשמעו את הקראנץ' סימן שזה טרי.

ולסיום אני מאמינה ששוקולד הוא התשובה להכל...
מחקרים מראים ש 80% מהאוכלוסייה אוהבת לאכול שוקולד חלב לפני השינה ולבד!!


"נטע בשביל השוקולד"
www.chocolata.co.il    מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ולמארזי מתנות לאניני הטעם. 053-2259545

sop-resize-400-נטע סופר.png
bottom of page