תזונה המועילה לא רק לעורקי הלב, אלא אפילו לאי ספיקת לב
אופיר פוגל
מזה כמה עשורים ידוע למי שקורא מחקרים בתחום ועוסק בנושא, שתזונה מצויינת צפויה להביא לפתיחת עורקים סתומים בלב ובמוח. אולם התועלת של תזונה זו לאנשים המתמודדים עם אי ספיקת לב פחות ברורה.
בסרטון הקצר הבא, סוקר ד״ר גרגר כמה מהפרסומים החשובים בתחום זה, יחד עם הצגת כמה מקרים המראים כי חלק מהאנשים יכולים לא רק להפחית את כאבי החזה – ולהימנע אולי מצנתורים או ניתוחי מעקפים – אלא גם לשפר את הסימפטומים והסבל הנגרמים מאי ספיקת לב.
התזונה המדוברת הינה תזונה טבעית המבוססת על מזונות מהצומח: ירקות, פירות, קטניות, שקדים, אגוזים, דגנים מלאים ולא הרבה יותר מזה. כשמיישמים כיוון זה בחכמה ובעזרה מקצועית – פעמים רבות התוצאות מדהימות וניתן להבריא ממחלות ״כרוניות״ כמו סכרת, טרשת עורקים, לחץ דם ועוד ועוד. יחד עם זה, גם בחלק מהמחקרים שמצטט ד״ר גרגר, היתה בנוסף להתערבות התזונתית גם התערבות שמטרתה הפחתת מתחים, לחצים וכדומה. שילוב של מדיטציה, נשימות, דמיון מודרך וכלים שכאלה חשובים כנראה לא פחות מהשינוי התזונתי והתנועתי שמתבקש.
אז הינה כאן הסרטון הקצר. ניתן להגדיר תרגום בכתוביות בעברית.